Vesterhaugen gardsysteri

Livat økologisk småbruk hvor lokal mat møter lokal kultur!
Levende musikk begge dagene, så du kan nyte en kortreist vaffel med musikk til.
Låvekafè og uteservering under lønnetreet i hagen. Bli kjent med våre melkekuer, griser, høner og kopplam og gårdshunden Sally! Demonstrasjon av ysting av ost og kjinning av smør. Gårdens egen økologiske pultost, smør og rømmes selges. Utstilling av treskulpturer laget av Maija Engele. Natursti og hopping i høyet. Ta en tur ned til gårdsdammen og se på fisken som vaker. 

Helen Davey og Hans Kristian Eig, Gunnarsrudsvegen100, 2436 Våler - 95135671 - helen.davey01@gmail.com - FB: Vesterhaugen

Braskerudsætra

Velkommen til Braskerudsætra som også i år byr på den gode, gamle sæteropplevelsen. Kom og nyt en rolig stemningsdag med dyr på vollen og sætermat på bordet. Vi minner om at den gamle sætervegen fra Lauvåsen er et fint turalternativ, ca. 1,5 times gåtur. Vi har åpent for besøk og salg av sæterprodukter resten av sommeren på onsdager og søndager mellom kl 12 og 17. Ellers etter avtale.
Følg oss på Facebook for mer informasjon om gardtassingsaktiviteter.

Erik Fleischer og Roy Leirvik, 2435 Braskereidfoss - 91180314 - erik.fleicher65@gmail.com - FB: Braskerudsetra

Våler torvdriftsmuseum

Torvdriftsmuseet i Våler er etablert med utgangspunkt i Torvskolen og forsøksanstalten fra 1918. Her kan du se gjenstander og produksjonsmidler knyttet til torv som brensel, strømiddel, isolasjon, jordforbedring, plantedyrking og torvtak. Salg av kaffe og tjukksnepp. Museet er ellers bare åpent etter avtale.

Ida Kristin Lie
Adresse til museum: Svenskevegen 370, 2436 Våler i Solør - 91764329 - ida.k.lie@hotmail.com

Syversætre gard

Gardtassutstilling 31. juli - 8. august: Hilde Gustava Ovesen (bilder) og Mari Lilleberre (sølvsmykker). Håndverksutsalg, bakst fra vedfyrt steinovn og kaffeservering. Salg av egen lindehonning, skinn og garn fra egne sauer. Bli kjent med hester, sauer med lam, høner og katt. Dokkestua er åpen for nostalgi og lek. Barneridning, veterantraktor-tur, natursti. Beret Rostad kjører med hest og vogn mellom Syversætre og Bugarden. Vælkømmin!

Karen Syversætre, Gamle Knappumsveg 26, 2270 Flisa - 99257826 - syversaetre@hotmail.com - FB: Syversætre gård


Bugarden

Hos oss er det yrende liv! Vi har 14 forskjellige dyrearter, bl.a. hester, geiter, minigriser, påfugler og skilpadder. Det blir hopping i høyet, og både barn og voksne kan prøve seg på aktiviteter som øksekast, pil og bue, lasso, gå på stylter m.m. Det blir også muligheter for ridning. På gårdskafeen kan man kjøpe pølser, vafler, kaffe og gårdens egenproduserte drikkevarer og honning.

Mona Wiik og Ole Albert Eig, Gamle Knappumsveg 91, 2270 Flisa - 45020290 - post@bugarden.no - FB: Bugarden