austvang (3) Braskerudsætra   Syversætre gard vesterhaigen

IMG_7652-003.JPG

 

 

 

Gardtassing i Solør

"Å gå gardtass" er et gammelt uttrykk for å rusle rundt milla garda, og sjå hær som skjer. Kom tel Solør og opplæv Gardtassing!

 

Om gardtassing 

 

En familieopplevelse uten sidestykke! Vi som står bak dette konseptet i Solør ønsker å dele ren luft, jordnære opplevelser og gamle tradisjoner med gjestene våre. Vertskapet på tre unike garder og ei sæter ønsker velkommen! Vi vil gjerne gi hele familien en opplevelse som i all enkelhet går ut på å ta det med ro og nyte dagen. Derfor er det prat om å tasse rundt til et knippe bygdeopplevelser.


I år er det 11. sommeren vi tilbyr folk å gå gardtass fra sted til sted. Sommeren 2017 er det Gardtassing i helga 5. og 6.august. I tillegg er det mulig å besøke hvert enkelt sted etter stedets åpningstider. Aktuelle arrangement vil du også kunne finne under datoer og start- side.


Hos oss kan du besøke et helt unikt museum, lære om myr og torvdrift, oppleve tradisjonell sæterdrift, høre levende musikk på tunet, besøke et økologisk gardysteri, bake brød og pizza, se kunst og håndverksprodukt, bli med på omvisning i en 'herskaplig' hovedbygning, smake på lokal mat fra Solør, eller lytte til stillheten i skogen. Ta med deg hele familien på tur! 

Copyright Gardtassing© 2014. All Rights Reserved.