austvang (3) Braskerudsætra   Syversætre gard vesterhaigen

Gardtass-stedene har et variert tilbud for alle aldre, bare se her:

Ta turen til Braskerudsætra, nå i full drift,  og opplev ekte sæterstemning, med servering av sætermat! Har du lyst på en trimtur, kan vi anbefale å gå den gamle sætervegen fra bygda, en tur på ca 1,5 timer. Det blir konsert og ystekurs på sætra, følg med på Facebook sida.

 

Syversætre gård blir det kunstutstilling i drengestua, og på stabburet blir det en utstilling om steinindustrien. I en annen bygning blir det utstilling om tidligere tiders virksomheter. Dokkestua er åpen for nostalgi og lek, og det blir runderidning, natursti og mulighet for tur med veterantraktor. Velkommen til historisk omvisning i hovedbygningens stuer.

 
Ta turen til Bryggerhuset på Austvang. Gårdskafeen er åpen, og det blir salg av bakst fra vedfyrt steinovn og vaffeljern. Det blir aktiviteter på tunet og kl 14 begge dagene blir det mulighet for en tur i historiske Hof med hest og vogn.

 
Torvdriftsmuseet i Våler får du lære mer om torv som strø, brensel, isolasjon, fiber, torvtak, jordforbedring og mer til. Museet er åpent hele dagen under Gardtassing, og det blir omvisning kl 12 begge dagene. Du kan også ta en tur utpå myra, og vi serverer rabarbradrikke!

 
Vesterhaugen kan du få nærkontakt med husdyr av mange slag! Det blir også natursti og hopping i høyet, levende musikk med Per Martin Engebretsen, og enkel servering på låvekafeen eller under tuntreet i hagen. Utstilling av treskulpturer ved Maija Engele.


For første gang er Bugarden med på Gardtassing. Her får du oppleve mange ulike dyr, hoppe i høyet, ri og det blir mulighet til å prøve seg på "Farmen-aktiviteter" som øksekast, pil og bue, lasso m.m. På gårdskafeen kan man kjøpe kortreiste matopplevelser og gårdens egenproduserte drikkevarer. 

 

Du kan lese mer om aktivitetene under Gardtassing på www.facebook.com/gardtassing eller Facebooksidene til de forskjellige gårdene.

vestre

 


 

Fotokonkurranse

Hva betyr Gardtassing for deg? Ta årets vakreste og mest stemningsfullt bilde på Gardtassing i år og bli med i vår fotokonkurranse. Et utvalg av innsendte bilder blir vist på vår webside. Vinnerbildet

...Les mer

Se hva som skjer!

Kalender

September 2018
M T O T F L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Copyright Gardtassing© 2014. All Rights Reserved.