austvang (3) Braskerudsætra   Syversætre gard vesterhaigen

 

 

Inn på tunet  (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

Gården ligger sentralt i Hof. Randi , Halfdan og to sønner bor og driver gården. Produksjon på gården er korn , poteter, skog. Lett tilgjengelig hage og tun, med kjøkkenhage og drivhus. Randi driver Inn på tunet-tilbudet og er utdannet Barnehagelærer, med tilleggsinteresser for håndverk, baking, hagebruk og friluftsliv. Tilbud er pedagogisk tilrettelagt og tilpasses bruker, med Bryggerhuset som IPT-base. Trivselshøner og kosekatt på tunet

Har tilbud i følgende kategorier:
Tilbud til barnehager og Skole/Gården som pedagogisk ressurs , Tilbud for psykisk funksjonshemming , Tilbud i psykisk helse og  Eldreomsorg/tiltak for eldre m/demens. 

 

Tilbudet gis på Gården Austvang i Hof. Tunet og gården er lett tilgjengelig, oversiktlig og lett å orientere seg i.

 

Tilbudet er godkjent og kvalitetssikret gjennom Matmerk KSL og HMS.

Vil du vite mer om vårt tilbud er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat, eller besøk.

 

             

 

 

 

eple     

Historiske AustvangAustvang er bygd opp rundt 1893 av Søren Berg fra Odalen. Søren, kona Anna Marhea, hennes tre søstre og mor flyttet til Hof i 1887.

Søren hadde erfaringer og kunnskap om meieridrift. sammen med to av svigerinnene startet han et lite meieri , som vokste til A7S Berg meieri. I 1960- åra ble det til Solør meieri. Her ble det produsert smør og pultost, som ble eksportert til Kongsvinger, Elverum, Hamar og Kristiania. Pultosten til Tolline og Olivia ble flere ganger kåret til landets beste.

Etter en stund startet Søren med gris. Han reiste over til England, til Yorkshire, og kjøpte avl-svin av Lord Roseberry. Slik ble det avlstasjon for "Hedemarken Amt", og "det hele land". For avlsdyra fikk han flere ganger medalje. Søren Berg regnes som grunnleggeren av Fellesslakteriet i oslo.purke

 

 

 

 

 

 

I bryggerhuset ble det slakta, bearbeida mat, vaska klær og baka til hverdag og fest. Ved den gamle høvelbenken ble gardens redskaper reparert og nytt laget.

 

Vi som driver garden i dag dyrker såkorn og poteter.

 

 

austvang (3)

 

 

 

Brødbaking i vedfyrt steinovn: Her er det mulig å få være med fra start, da veden i ovnen tennes og deigene lages, eller å komme til ferdige deiger og god varme i ovnen. Vi kan steike ca. 40 brød i ovnen på en gang. Vi planlegger sammen hva som skal lages, og du får med ferke brød hjem.

            Ildmørja

Kontakt oss!

Bryggerhuset på Austvang

E-post:randi.maelum@brednett.no

Telefon: 62953162

Mobil: 90021032

Finn oss på kartet!

Epost:
Emne:
Melding:

Se hva som skjer!

Kalender

Oktober 2018
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Copyright Gardtassing© 2014. All Rights Reserved.