austvang (3) Braskerudsætra   Syversætre gard vesterhaigen

vesterhaugen-copy

vesterhaigen

 

Lytt til levende musikk på tunet, se på ysting av surprim og kjinning av smør, bli venn med alle  dyra på gården. Natursti og aktiviteter for barn. Enkel servering og salg av økologiske gårdsprodukter.

 

I løpet av Gardtass-uka kan bli med på kveldsstellet i fjøset: se på melking, bli med og gi mat til kalver og griser, og hent dine egne varme egg rett fra verpekassen! Praktisk læring om landbruk: kr 50 pr barn inkl smaksprøver. Ring for å avtale en dag som passer.

5d6

Ekstra premiering for de som gardtasser til fots (minst 2 km) eller med sykkel! På gardtassedagene serverer vi økologisk mat og kaffe! Bl.a. vafler med hjemmelaget rømme og syltetøy, bærkake, rundstykke med pultost, hjemmelaget saft og smaksprøver av sesongens grønnsaker.

 

Litt mer om gården. Vesterhaugen er et småbruk i Bergesiden krets. Vi begynte å legge om gårdsdriften til økologisk i 1990, året etter vi kjøpte drømmestedet vårt, og nå er hele gården, unntatt grisene og hestene, godkjent økologisk.

 

I økologisk landbruk er mangfold viktig, derfor har vi mange forskjellige husdyr på gården. Vi har 5 melkekuer av den gamle norske rasen STN, også kalt Røros-fe, med kalver og ungdyr. Noen verpehøner av forskjellige raser går fritt på tunet, og om sommeren er det noen slaktegriser som boltrer seg i en stor binge med halmseng. 2 fjordinger har vi også!

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Grønnsakshage og potetsenga forsyner familien, med litt å selge i tillegg. Ellers dyrker vi grovfor til dyra.

 

I verkstedet produserer Hans Kristian brukskunst av tre, han bruker mye lokal bjørk, og kan lage f.eks. skjærefjøl med navn og dato til bryllupsgaver på bestilling.

 

I 2002 bygget vi ysteri. Der produserer Helen pultost, rømme og smør av melken til kuene på gården. Varene selges hele året, både direkte fra gården og gjennom lokale butikker. Vi tilbyr også ystekurs, på norsk eller engelsk.

 

Her er det et internasjonalt miljø, der folk kommer fra mange land for å lære om økologisk landbruk, og melkeforedling. Vi tar imot grupper, fra barnehagen til pensjonistforening, på gårdsbesøk med forskjellige fokus, etter ønske. Gårdsbesøk for familier - ta kontakt!

 

 

Ditt vertskap

vesterhaugenvert

Helen Davey

Kontakt oss!

Vesterhaugen

E-post: helen.davey@brednett.no

Telefon: 62421016

Mobil: 95135671

Finn oss på kartet!

Epost:
Emne:
Melding:

Se hva som skjer!

Kalender

September 2018
M T O T F L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Copyright Gardtassing© 2014. All Rights Reserved.